Microcement i Stockholm: En innovativ lösning för badrumsrenoveringar

13 juli 2023
Maja Bergman Lindberg

Microcement är en polymer-modifierad cementbaserad beläggning som kan appliceras på nästan vilken yta som helst, inklusive befintliga kakel eller betong. Den är tunn, men stark och hållbar, vilket gör den idealisk för en mängd olika tillämpningar, inklusive badrumsrenoveringar i Stockholm.

Varför välja microcement för ditt badrum i Stockholm?

Det finns flera anledningar till att välja microcement som ett material för din badrumsrenovering. För det första skapar microcement en helt sömlös yta, vilket minskar riskerna för mögel och bakterier att byggas upp i fogar och springor. Detta gör det till ett mycket hygieniskt val för ett badrum. För det andra är microcement mycket hållbart och vattenbeständigt. Detta gör det till ett perfekt material för badrum där ytor ständigt utsätts för vatten och fukt. För det tredje är microcement flexibelt och lätt att applicera på alla ytor, vilket gör det möjligt att täcka både golv och väggar, inklusive områden runt handfat och badkar. Dessutom kan det appliceras direkt på befintliga kakel, vilket sparar tid och pengar på demontering. Slutligen är microcement mycket estetiskt tilltalande. Det ger en mjuk, naturlig och modern finish som kan anpassas i en rad olika färger och stilar, vilket gör det enkelt att matcha resten av ditt badrum.

microcement Stockholm

Så renoverar du badrummet med microcement

Att renovera ett badrum med microcement i Stockholm är en flerstegsprocess som kräver både kunskap och precision. Processen kan variera något beroende på det specifika projektet, men här är de grundläggande stegen.

Förberedelse

Innan du börjar applicera microcementen behöver du förbereda ytan. Detta kan innebära att du rengör och slipar befintliga kakel för att säkerställa att microcementen får en ordentlig fästning.

Grundskiktet

Det första skiktet som appliceras är ett grundskikt av microcement. Detta skikt skapar en stark och jämn yta för de efterföljande skikten att fästa vid.

Finslipning och Färgval

Efter att grundskiktet har torkat, kommer du att slipa det för att jämna ut eventuella ojämnheter. Sedan appliceras det färgade skiktet. Du kan välja mellan en mängd olika färger för att matcha din inredning.

Försegling

Efter att det färgade skiktet har torkat, kommer du att behöva försegla ytan med en skyddande topplack. Detta hjälper till att göra ytan mer slitstark och vattenbeständig, vilket är viktigt i ett badrum.

Professionella företag som arbetar med microcement i Stockholm

Att applicera microcement i Stockholm är en hantverksmässig process som kräver en hel del kunskap och erfarenhet. Även om det är möjligt att göra det själv, kan du överväga att anlita en professionell för att få bästa möjliga resultat.

Fler nyheter